Pályázatot hirdetett új látogatóközpontja nevére az Agrártudományi Kutatóközpont

Pályázatot hirdetett a Martonvásári Agrár-innovációs Centrum beruházásának részeként felépülő látogatóközpontjának nevére a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja.

 A centrum várhatóan 2019 második felében készül el a martonvásári Brunszvik-kastély szomszédságában. A beruházás részeként létesülő látogatóközpont a Kiskastélyban és egy hozzáépített épületelemben kap helyet.

A tervek szerint a látogatóközpont a bemutatóanyaga tartalmában és a látványában ötvözi majd egy múzeum, egy tudományos játszóház és egy ismeretterjesztő központ jellegzetességeit.
A látogatóközpont célja az élményszerű tudományos ismeretterjesztés: bemutatni a kutatásokat és a kutatási eredmények mindennapi életre gyakorolt hatásait. Kísérletekkel, szabadtéri programokkal és tanösvénnyel várják majd az érdeklődőket, és a központot modern multimédiás eszközökkel szerelik fel.
Az átadás határideje 2018. március.
A központ nevére olyan kreatív, akár szójátékra épülő ötleteket várnak postán vagy a látogatóközpont Facebook-oldalán, amelyek illeszkednek a látogatóközpont tevékenységéhez és céljaihoz.
A pályázatok beküldési határideje május 31.
A legjobbnak ítélt ötletek beküldőit magánszemély esetében családi belépőjeggyel, iskolai osztályok esetén csoportos belépőjeggyel jutalmazzák.
A martonvásári kastélyparkban zajló beruházást 6 milliárd forinttal támogatja a kormány, műszerekre további 3 milliárdot fordíthat az MTA. A látogatóközpont megvalósítására és a Brunszvik-kert felújítására ezenfelül 800 millió forint áll rendelkezésre.
MTI

Call Now ButtonHirdetni szeretne? SEGÍTEK!
DutchEnglishHungarianUkrainian