TerraDisc rövidtárcsák

TerraDisc rövidtárcsák Herceghalom határában

 

A herceghalmi Agrosystem Kft 2009-ben vett az IKR Zrt-n keresztül 2db TerraDisc600 Hydro félig függesztett rövidtárcsát, amelyekkel azóta összesen mintegy 1.500 ha területet munkáltak meg.

 

Nagy Gábor növénytermesztési és Katona László műszaki ágazatvezető kísért el minket a most is dolgozó gépekhez a napraforgó tarlóhoz. „Sajnos a csapadékos időjárás miatt nálunk is csak a napokban fejeződött be a napraforgó betakarítása, amely természetesen az összes utána következő munkaművelet torlódásához vezet. Többek között ilyenkor is nagy szerep jut a TerraDisc-re. Szerencsére úgy tűnik, hogy jól választottunk amikor lezáró hengerként a gumi-ékgyűrűs hengert választottuk a TerraDisc-hez, mert a jelenlegi nedves viszonyok között ezzel a géppel lehet dolgozni.” – mondja Nagy Gábor. „Most tarlóhántásban dolgoznak hibátlanul a tárcsák és tapasztalataink szerint kettő menet után gyönyörűen elmunkált magágy várja már a vetőgépet.”

„Eddig gépenként mintegy 600-800ha van a TerraDisc-ben és beváltotta a hozzá fűzött reményeket” – összegzi Katona László az egy éves tapasztalatokat.

Call Now ButtonHirdetni szeretne? SEGÍTEK!
DutchEnglishHungarianUkrainian